Semper Oldenzaal

De dit jaar 123-jarige vereniging heeft een rijke muzikale historie en is binnen de harmoniewereld een zeer gewaardeerde vereniging die altijd de hoogste Top heeft nagestreefd. In 1948 ontving zij al het predikaat “Koninklijk”. Naast bekende dirigenten had de vereniging bijvoorbeeld ook de wereldberoemde marsenkoning Johan Wichers als lid. In 2002 heeft de vereniging de CD “Semper Felicidad” uitgebracht met marsen van Johan Wichers. Deze CD is verkocht in o.a. Noorwegen, Amerika en Japan. Semper Felicidad is nog steeds te bestellen via de website www.semper-crescendo.nl. Het orkest is thuis in een veelzijdig repertoire.

Naast de meer klassieke concerten schuwt men ook niet het lichte repetoire op het programma te zetten. Optredens met Edwin Rutten, Brigitte Kaandorp, Margriet Eshuis, Karin Hertsenberg, Ernst Daniël Smidt, Karin Bloemen, Cor Bakker en Jamai Loman zijn hieruit voortgekomen. In April 2015 heeft Semper Crescendo alweer voor de vijfde keer i.s.m. de Stichting Vrienden van Semper een prachtig sponsorconcert georganiseerd. Dit sponsorconcert krijgt een vervolg op 22 april 2016 met als speciale gast Ellen ten Damme.

Het orkest wordt sinds 2004 gedirigeerd door Ruud Pletting. Naast de maatschappelijke functie en het geven van concerten wordt er veel tijd en energie besteed aan de “Semperjeugd”. In samenwerking met de Muziekschool Twente staat Semper Crescendo garant voor een kwalitatief hoogwaardige opleiding. Daarnaast worden er talentenjachten georganiseerd onder de naam “Sound of Semper” en staan er activiteiten op het programma als schaatsen, het jeugdweekend en de jaarlijkse barbecue met de Miss en Mister Semper verkiezing.

Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo is een vereniging van en voor mensen. Anno 2015 is Semper Crescendo een gezonde vereniging met 130 leden verdeeld over de volgende onderdelen:

• Orkest
• Leerlingenorkest
• Drumband / Slagwerkgroep


Cultuuraanbod

Semper Oldenzaal biedt de volgende cursussen/activiteiten aan:

Kennismakingscursussen

Semper Oldenzaal biedt momenteel geen kennismakingscursussen aan via onze website. Wel kun je rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder om te vragen naar de mogelijkheden voor een kennismaking of proefles.

Vervolgcursussen

Semper Oldenzaal biedt momenteel geen vervolgcursussen aan via onze website. Wel kun je rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder om te vragen naar de mogelijkheden voor een kennismaking of proefles.
Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal