Onze ambassadeurs

BoesCoolTuur draait op het enthousiasme van vrijwilligers. Hoe mooi is het als mensen hun naam aan onze stichting willen verbinden. Graag komen we met hun in contact.


Niek Boes
Niek Boes

"Kunst en cultuur in welke vorm dan ook is een super coole belevenis in je leven.
Hoe leuk is het om eens rond te neuzen wat Oldenzaal te bieden heeft. Denk eens aan toneel spelen of zingen. Het is spannend en leuk. 
Of musiceren, tekenen en schilderen. Je kunt ook een boekje of een liedje schrijven. Je wordt er blij van. En wie weet kun je er later iets mee in je beroep, net als ik."


Claudia Patacca
Claudia Patacca

Cultuur is een onmisbare factor in iedere beschaving. Muziek verbroederd, overschrijd grenzen en gaat altijd over de dialoog: die tussen musici zelf, maar net zo belangrijk, die met het publiek. Vooral voor kinderen is het belangrijk dat ze op een zo breed mogelijke manier met cultuur in aanraking komen, ervan kunnen proeven en leren. Mijn vakgebied is klassieke muziek en een doelstelling is om ze te laten ervaren hoe gaaf en cool klassieke muziek kan zijn. En zoals Beethoven al schreef: “Muziek is een hogere openbaring dan alle wijsheid en filosofie”.


Renee Schepers
Renee Schepers

Als sinds mijn geboorte ben ik opgegroeid met theater en muziek om me heen. Dat heeft me enorm veel gebracht. Op de manier hoe ik naar het leven kijk en in het leven sta, maar het heeft me ook geleerd uit m’n hoofd te komen en gewoon even te “zijn”. Ik zie in mijn lessen dat het niet alleen maar zingen is waar mijn leerlingen in ontwikkelen, maar vooral ook persoonlijk. Ze durven zichzelf te laten horen en zien, waardoor ze meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Dit is maar één onderdeel van de hele kunst en cultuursector, maar zo werkt het natuurlijk in alle vormen en dat is essentieel.


Bart Huskes
Bart Huskes

Door creatie krijg ik een doel. Elke keer als ik iets nieuws maak lijkt er weer een volgend hoofdstuk in mijn leven te zijn aangebroken. Je hoef jezelf niet alleen tot muziek te beperken, je kan over echt alles nadenken, in jouw kunst ben jij immers de baas. En je mag er natuurlijk ook lol aan beleven ;) Iedereen begint bij stap één, maar dan moet je hem wel nemen!


Karin Hertsenberg
Karin Hertsenberg

In welke vorm dan ook, is cultuur onmisbaar in onze samenleving.Muziek roept gevoelens en emoties op,het stimuleert de creatieve activiteit, maar ook de motoriek en sociale vaardigheden.Zelf, ben ik als jong meisje begonnen met het volgen van AMV lessen op de muziekschool te Oldenzaal.Algehele muzikale vorming.3 jaar speelde ik blokfluit,daarna volgden de piano,de koren,en op latere leeftijd de solfege en zanglessen.

Als zangeres, maak ik veel mensen blij, ook op emotioneel gebied.Het heeft mij (en nog steeds) ontzettend veel gebracht in mijn leven.Mensen maak toch muziek, zei Rinus Luttikhuis altijd, hij was in vele opzichten mijn rode draad.Het
mooiste wat hij tegen me zei was, Karin jij beschikt over een
instrument, (mijn stem)het is een prachtige diamant, die nog geslepen
moet worden.En dat advies heb ik gevolgd,waar ik enorm dankbaar voor ben.


Herman Finkers
Herman Finkers

"Haal kunst en cultuur weg uit een beschaving en je hebt geen beschaving meer. We praten nu nog over de Oude Egyptenaren en de Oude Grieken; niet omdat ze veel geld verdienden maar vanwege hun cultuur. In de Tweede Wereldoorlog stelde men Churchill voor een groot deel van de Britse kunstschatten te verkopen, om de oorlog te financieren. Waarop Churchill geantwoord schijnt te hebben: 'Maar waar vechten we dan nog voor?'"

Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal