Mirrewinterhoornbloazers Ol'nzel

In Twente, delen van Drenthe, het Duitse grensgebied en ook in de Achterhoek, wordt nog steeds geblazen op de midwinterhoorn, een houten instrument. De blazers maken de hoorns vaak zelf, van berk, els of wilg. Er zijn ook profi ’s: ze maken prachtige horens met een diepe klank. Na flink wat oefenen kan eigenlijk iedereen er op blazen. Het zijn maar een zestal natuurtonen, die een eenvoudige melodie vormen: ‘n oal’n roop! Die werd doorgegeven van boerderij tot boerderij. Je vergeet dat geluid nooit meer! Het maakt je stil… Vooral als tijdens het tweeduuster, de schemering, geblazen wordt.


Cultuuraanbod

Mirrewinterhoornbloazers Ol'nzel biedt de volgende cursussen/activiteiten aan:

Kennismakingscursussen

Mirrewinterhoornbloazers Ol'nzel biedt momenteel geen kennismakingscursussen aan via onze website. Wel kun je rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder om te vragen naar de mogelijkheden voor een kennismaking of proefles.

Vervolgcursussen

Mirrewinterhoornbloazers Ol'nzel biedt momenteel geen vervolgcursussen aan via onze website. Wel kun je rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder om te vragen naar de mogelijkheden voor een kennismaking of proefles.
Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal