Stichting Oldenzaalse Musea e.a.

De Plechelmus, de stadswal, de cel van Huttenkloas en zelfs een verstopt stukje stadsmuur… geschiedenis is overal én zeker ook in Oldenzaal. De drie musea van Oldenzaal: het Palthe Huis, De Pelgrim en De Hofnar laten samen de geschiedenis van Oldenzaal zien met voorwerpen, schilderijen en verhalen. Er zijn heel wat spannende verhalen te vertellen over onze stad. Natuurlijk het verhaal van Huttenkloas, maar er hebben in het verleden ook heel wat veldslagen plaatsgevonden in en om deze stad.
 
Het Palthe Huis is 6 dagen in de week open voor bezoek. Voor scholen zijn er diverse lespakketten om op een leuke en leerzame manier kennis te maken met de historie van Oldenzaal. Geschiedenisles is zeker niet saai als je erachter komt dat de geschiedenis overal om je heen te vinden is! Vanaf 2018 is voor een bezoek aan het museum zelfs een speciale kinderapp waarbij je op zoek kunt gaan naar de verdwenen haarspeld. Ook zijn er regelmatig speciale kinderactiviteiten en kan je jaarlijks het Paltival bezoeken in de museumtuin. Kijk voor meer informatie ook op www.palthehuis.nl.
 
Voor BoesCoolTuur organiseren we 4 bijeenkomsten waarbij je een kleine indruk krijgt van de prachtige verhalen die Oldenzaal rijk is.


Cultuuraanbod

Stichting Oldenzaalse Musea e.a. biedt de volgende cursussen/activiteiten aan:

Kennismakingscursussen

Stichting Oldenzaalse Musea e.a. biedt momenteel geen kennismakingscursussen aan via onze website. Wel kun je rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder om te vragen naar de mogelijkheden voor een kennismaking of proefles.

Vervolgcursussen

Stichting Oldenzaalse Musea e.a. biedt momenteel geen vervolgcursussen aan via onze website. Wel kun je rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder om te vragen naar de mogelijkheden voor een kennismaking of proefles.
Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal