Makersplaats

Makersplaats

Les 1. 3-Pen: Deze eerste bijeenkomst starten we met Storycubes (a.d.h. van pictogrammen op dobbelstenen improviserend een verhaal vertellen).
De deelnemers mogen vervolgens een Stokpop-figuurtje bedenken of kiezen (een ‘mini-me’) en deze maken met de 3d pen. Tot slot kan een avontuur worden nagespeeld.

Les 2 3-D printer: Intro met een Klokhuisfilmpje over de grootste 3d- printer (en eventueel boek ‘Stan in 3D’). Zo krijgen de deelnemers meer inzicht op welke praktische manieren de 3D-printer wordt ingezet. Daarna gaan ze aan de slag met het ontwerpen van een klein maar nuttig product. Deze wordt voor hen uitgeprint op de 3d printer.

Les 3 Snijplotter: Speels begin door met elkaar te rijmen - bij elke vingerknip een nieuw rijmwoord- of te associëren. Daarna mogen op zoek naar 'mooie woorden' in (afgeschreven) boeken, tijdschriften (flow e.d.) of leuke kreten (Donald Duck/gametijdschriften/voetbal bijv). Tot slot wordt hun woord of zin uitgesneden met de snijplotter uit flockfolie op en de tas gestreken.

Kennismakingscursussen

Er zijn momenteel geen kennismakingscursussen voor Makersplaats. Wel kun je rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder om te vragen naar de mogelijkheden voor een kennismaking of proefles.

Vervolgcursussen

Er zijn momenteel geen vervolgcursussen voor Makersplaats. Wel kun je rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder om te vragen naar de mogelijkheden voor een kennismaking of proefles.
Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal