6e editie BoesCoolTuur van start

Geplaatst op: 31 augustus 2021
31 aug.
6e editie BoesCoolTuur van start

Dinsdagochtend is aan het begin van de schooldag op culturele wijze de eerste folder van BoesCoolTuur uitgereikt op basisschool de Bongerd. Hiermee is het startschot gegeven voor de inschrijving van de cursussen. Bij deze zesde editie kunnen basisschoolkinderen uit Oldenzaal kiezen uit 51 culturele kennismakingscursussen.


Op het schoolplein zorgden theatrale schilders en mascotte Boes voor een cultureel sausje voorafgaand aan de officiële uitreiking van de eerste folder. Mascotte Boes danst er vrolijk op los en wordt op de hielen gezeten door de kinderen, terwijl de theatrale karakters van theaterschool ZOT druk bezig waren met het maken van fantasierijke portretten. Het hele spektakel werd muzikaal ondersteund door een cellist van Kaliber Kunstenschool. Na het luiden van de schoolbel volgde een korte speech en werd de eerste folder uitgereikt.


Het doel van BoesCoolTuur is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Oldenzaalse cultuursector. Voor €5,- kunnen ze 4 lessen meedoen aan een cursus. De 11 verschillende culturele aanbieders presenteren een gevarieerd aanbod met onder andere muziek, theater, scouting, dans, verhalen vertellen, zang en schilderen.


Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal