Al vele cursussen van BoesCoolTuur succesvol afgerond

Geplaatst op: 30 november 2018
30 nov.
Al vele cursussen van BoesCoolTuur succesvol afgerond

Na de herfstvakantie zijn meer dan 40 cursussen van BoesCoolTuur van start gegaan. Al meer dan 250 kinderen, verspreid over alle Oldenzaalse basisscholen, hebben meegedaan met het kennismakingsaanbod van de derde editie. De elf verschillende culturele aanbieders die cursussen aanbieden presenteren samen een gevarieerd aanbod in muziek, theater, dans, erfgoed, beeldende kunst en literatuur. De kinderen ontvangen na afsluiting van de cursus een certificaat van deelname en krijgen de mogelijkheid zich in de schrijven voor het vervolgaanbod bij de culturele aanbieder.

Oldenzaalse basisschoolkinderen kunnen bij BoesCoolTuur kennismaken met diverse culturele uitingen. Door hen te laten ‘ruiken’ aan cultuur via een laagdrempelig buitenschools programma, worden ze geprikkeld en gestimuleerd hun creatieve vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen. Via een traject van 4 weken met daarin wekelijks 1 groepsles kunnen kinderen binnen een afgebakende periode kennismaken met een culturele activiteit naar hun keuze. Door BoesCoolTuur wordt de drempel om in de vrije tijd deel te nemen aan culturele activiteiten verlaagd.

Ook in januari en februari starten nog verschillende kennismakingscursussen waaronder zanglessen en scouting. Opgeven hiervoor kan nog steeds via www.boescooltuur.nl


Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal