BoesCoolTuur kijkt terug op geslaagd jubileum

Geplaatst op: 6 april 2022
6 apr.
BoesCoolTuur kijkt terug op geslaagd jubileum

Afgelopen zondag, 20 maart, was het dan eindelijk zo ver. BoesCoolTuur vierde haar 5-jarig jubileum in Stadstheater de Bond. Vanwege corona 1,5 jaar later dan gepland, maar dat mocht de pret niet drukken. Er stonden twee feestelijke voorstellingen op het programma voor de Oldenzaalse basisschoolleerlingen. Ook in de foyer was vanalles te beleven. Jeugdcircus Tubantino was aanwezig met steltlopers en acrobaten, Kaliber Kunstenschool was aanwezig met leerlingen die harp en dwarsfluit speelden en uiteraard was ook de mascotte Boes van de partij.

Na een welkomspraatje van de voorzitter van stichting BoesCoolFit en burgemeester Patrick Welman ging om 2 uur de voorstelling ‘Catch that Beat!’ van start. Kinderen mochten zelf meedoen in deze voorstelling over ritme, beatboxen en samplen. Er werd gezongen, geklapt, gedanst en muziek gemaakt vanuit de theaterstoel en op het podium. In de namiddag gingen de blote voetjes van de kinderen uit de onderbouw op reis. Ook dit was een interactieve voorstelling waarbij kinderen enthousiast meededen. De voorstelling eindigde zelfs met een heus blotevoetenpad dat door bijna iedereen wel even geprobeerd moest worden.

De geslaagde jubileummiddag was tevens het startschot van de zevende editie van BoesCoolTuur. Via www.boescooltuur.nl kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd zich weer aanmelden voor verschillende culturele kennismakingscursussen. Kinderen kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met de Oldenzaalse cultuursector en voor €5,- 4 weken lang proeven aan de culturele discipline en aanbieders waar ze zich voor inschrijven. Het actuele aanbod bestaat onder andere uit dans, circus, scouting, instrumenten en zang.


Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal