Eerste cursussen starten na de herfstvakantie

Geplaatst op: 12 oktober 2020
12 okt.
Eerste cursussen starten na de herfstvakantie

Na de herfstvakantie starten de eerste cursussen van BoesCoolTuur. Met 50 culturele cursussen bij 11 verschillende culturele aanbieders belooft de vijfde editie ook weer voor een mooi succes te zorgen. Het aanbod aan culturele cursussen is divers en verspreid over de verschillende culturele sectoren: muziek, erfgoed, theater, beeldende kunsten en literatuur.

Het doel van BoesCoolTuur is om basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Oldenzaalse cultuursector. Daarnaast zijn er speciale cursussen voor kleuters en leerlingen van het speciaal onderwijs. Begin september zijn op alle scholen flyers uitgereikt met het cursusaanbod. Eenmaal ingeschreven voor een cursus kunnen de basisschoolleerlingen voor €5,- 4 weken lang proeven aan de culturele discipline en aanbieder. Kinderen die bekend zijn bij Stichting Leergeld kunnen na inschrijving kosteloos deelnemen.


Op maandag 19 oktober zijn het Scouting Titus Brandsma en het Stadsjongenskoor, die de spits afbijten als de eerste BoesCoolTuur cursussen. Opgeven voor deze en andere cursussen in het aanbod is mogelijk tot aan de start van de desbetreffende cursus. De cursusperiode is van eind oktober tot en met februari. Opgeven kan eenvoudig via www.boescooltuur.nl.


Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal