Geslaagde sport- en cultuurmarkt

Geplaatst op: 26 september 2017
26 sep.
Geslaagde sport- en cultuurmarkt

24 september 2017 vond de eerste editie van de sport- en cultuurmarkt plaats van BoesCoolFit / BoesCoolTuur. Meer dan 32 aanbieders, verdeeld over sport en cultuur waren actief betrokken bij de markt. Variërend van dans, klimmen en Djembé spelen tot Aikido. In de hal van het Thijcollege vond om 14.00 een spetterende opening plaats door de freerunners van Quick gym, Dansschool Lisa, de judoka's van Hantei en de circusgroep TwoB. De presentatie was in handen van Claudia Patacca en de opening werd verricht door wethouder Rob Christenhusz. Alle workshops en demo's waren verdeeld in en om de de school.

Sport; 

De moderne sporten als kidsfitness en freerunning trokken de meeste bezoekers. Gedurende de hele middag was het vol in de bovenverdieping van de sporthal van het Thijcollege. In totaal namen meer dan 300 kinderen deel aan de markt. 

Cultuur;

Het cultuuraanbod was erg gevarieerd. Bij de bieb, waar interactief met video kon worden gewerkt, waren de kinderen nauwelijks weg te krijgen. Ook het leren bespelen van een instrument was erg populair; de gitaar, viool en cello waren favoriete instrumenten. De mirrewinterhoorn bouwers hadden over belangstelling ook niet te klagen. Buiten op de plein voor de school stonden informatiestands van De Bond, zwembad Vondersweijde, het Pathehuis en Kaliber. De gezelligheid daar was vooral te danken aan de talenten die werden begeleid door de huisband van Kaliber.

De afsluiting werd vooraf gegaan door de uitslag van de loterij. Hier werden de prijzen, beschikbaar gesteld door ambassadeurs van BoesCoolFit en BoesCoolTuur, verloot. De hoofdprijs, een ballonvaart voor 5 personen, werd gewonnen door Gerrit Eijsink. Hij nodigde naast zijn vrouw enkele leden van Hantei uit om mee te varen.

De spetterende afsluiting, het grootste 'droge sneeuwballengevecht' ooit was om 17.30 uur gepland. Meer dan 200 kinderen en ouders namen deel aan dat gevecht. Onder de opzwepende muzikale noten van de Stroat werd een geweldig gevecht gehouden die zijn weerga niet kent. Het eerste echte heuse wereldrecord is hiermee gevestigd. Zie ook filmpje.

Zoals het er nu naar uit ziet wordt de sport- en cultuurmarkt eens in de twee jaar georganiseerd.


Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal