Inschrijving tweede editie opent 18 september

Geplaatst op: 8 september 2017
8 sep.
Inschrijving tweede editie opent 18 september

Met meer van 200 deelnemende basisschoolleerlingen aan 20 culturele cursussen was de eerste editie van BoesCoolTuur vorig jaar een succes. Ondersteuning van de gemeente Oldenzaal zorgt ervoor dat voor de komende periode een jaarlijkse editie gewaarborgd is. De inschrijving van de tweede editie gaat op het maandag 18 september van start. Alle Oldenzaalse basisschoolleerlingen krijgen die dag een folder mee naar huis met het cursusaanbod, dat is uitgebreid naar maar liefst 42 cursussen.

BoesCoolTuur is de culturele tak van BoesCoolFit. Oldenzaalse basisschoolleerlingen kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met de Oldenzaalse cultuursector door een 4 weken durende cursus te volgen bij een culturele aanbieder. Door hen te laten ‘ruiken’ aan cultuur via een laagdrempelig buitenschools programma, worden ze geprikkeld en gestimuleerd hun creatieve vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen. Extra aandacht is er voor het sociale aspect. Iedereen moet toegang hebben tot cultuur en mee kunnen doen, onafhankelijk van de achtergrond van het kind.

Het aanbod aan culturele cursussen is divers en verspreid over de verschillende culturele sectoren: muziek, erfgoed, theater, beeldende kunsten en literatuur. Nieuwe cursussen in deze editie zijn onder andere verhalen vertellen, het maken van een stop-motion video en clownerie. Het totale cursusaanbod is te vinden op www.boescooltuur.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Oldenzaal, het Cogas Cultuurfonds en de Geldermanstichting.

Met een groot aantal aanbieders kan kennis worden gemaakt tijdens de sport- en cultuurmarkt die op zondag 24 september van 14:00 tot 18:00 wordt georganiseerd door BoesCoolFit en BoesCoolTuur op het Twents Carmel College locatie de Thij.


Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal