Jubileumeditie BoesCoolTuur van start

Geplaatst op: 8 september 2020
8 sep.
Jubileumeditie BoesCoolTuur van start

Dinsdagochtend is aan het begin van de schooldag op culturele wijze de eerste folder van BoesCoolTuur uitgereikt op basisschool de Leemstee. Hiermee is het startschot gegeven voor de inschrijving van de cursussen. Bij deze vijfde editie kunnen basisschoolkinderen uit Oldenzaal kiezen uit 49 culturele kennismakingscursussen.

Op het schoolplein theatrale bouwvakkers en mascotte Boes voor een cultureel sausje voorafgaand aan de officiële uitreiking van de eerste folder. Mascotte Boes danst er vrolijk op los en de theatrale karakters van theaterschool ZOT zetten steeds weer een ander stuk van het schoolplein af en laten kinderen een rondje in de kruiwagen rijden. Het hele spektakel wordt muzikaal ondersteund door 2 hobospelers van Semper Crescendo. Na het luiden van de schoolbel volgt een korte speech en worden de eerste folders uitgereikt.

Het doel van BoesCoolTuur is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Oldenzaalse cultuursector. Voor €5,- kunnen ze 4 lessen meedoen aan een cursus. De 11 verschillende culturele aanbieders presenteren een gevarieerd aanbod met onder andere muziek, theater, scouting, dans, verhalen vertellen, zang en schilderen. Nieuw dit jaar is het instrumentenfonds, dat mede mogelijk gemaakt wordt door het Cogas Cultuurfonds en het coorporatiefonds van de Rabobank.


Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal