Zevende editie BoesCoolTuur van start

Geplaatst op: 6 september 2022
6 sep.
Zevende editie BoesCoolTuur van start

Dinsdagochtend 6 september is aan het begin van de schooldag op culturele wijze de eerste folder van BoesCoolTuur uitgereikt op basisschool de Esch. Hiermee is het startschot gegeven voor de inschrijving van de cursussen. Bij deze editie kunnen basisschoolkinderen uit Oldenzaal kiezen uit 48 culturele kennismakingscursussen.

Op het schoolplein zorgden theatrale karakters en mascotte Boes voor een cultureel sausje voorafgaand aan de officiële uitreiking van de eerste folder. Terwijl Boes zich bezighoudt met het uitdelen van high fives en achterna wordt gezeten door de kinderen maakt trio Wij3 op een ludieke manier duidelijk dat het de zevende editie van BoesCoolTuur is. De Wij3 clowns Peer, Zozo en Spruit leggen vervolgens haarfijn uit welke cursussen kinderen kunnen volgen en reiken de eerste folder uit.

Het doel van BoesCoolTuur is om basissschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Oldenzaalse cultuursector. Voor €5,- kunnen ze 4 lessen meedoen aan een cursus. Kinderen die bekend zijn bij Stichting Leergeld kunnen gratis meedoen. Dit jaar zijn er voor het eerst ook enkele cursussen voor van 1 t/m 3 jaar. De verschillende Oldenzaalse culturele aanbieders presenteren een gevarieerd aanbod met onder andere muziek, theater, circus, scouting, dans, verhalen vertellen en zang.

Bekijk het cultuuraanbod en schrijf je in!


Stichting BoesCoolTuur
Landrebenlaan 30
7573 AZ Oldenzaal